Ja sitten miestä vietiin!

Näin kaikki alkoi...

Kaikki alkoi liikenneonnettomuudesta, peräänajosta, jonka uhriksi joutui vuosimallia 1979 oleva Mercedes-Benz 240D -henkilöautoni torstaina Inarin kylällä, Saamelaismuseo Siidan kohdalla 20.7.2006 noin kello 17.25.

Kertomus voisi alkaa myös päivästä muutama vuosi aiemmin, kun ostin vähän ajetun, mutta loistokuntoisen Mersuni (ei mikään vanha taksi ja ajettukin vain 464000 km!) ja otettuani sille pakollisen liikennevakuutuksen ja vapaaehtoisen osakaskon (ilmeiseksi epäonnekseni?) juuri vakuutusyhtiö Tapiolasta.

Tämä on kertomus Tapiolan asiakkaan - siis minun - ja Tapiolan välisestä kädenväännöstä, vakuutusyhtiön ihmeellisisistä korvauspäätöksistä ja kiemuroista, jonkalaisiin en ole aikaisemmin törmännyt ja toivon etten enää törmäisi.

Sitä samaa toivon myös sinulle hyvä lukijani, olitpa sitten nykyinen (tai ehkä entinen) autoileva Tapiolan asiakas.

Lue ja mieti huolella, kun vakuuttamista pohdit!


Mitä näillä sivuilla julkaisen..

Tämä kertomukseni paljastaa karun totuuden eli kaiken tähänastisen viestinnän minun ja Tapiolan välillä:
 • molempien osapuolten vahinkoilmoitukset (omani 21.7.2006, vastapuolen 24.7.2006)
 • Inarin poliisin tutkintailmoituksen (31.7.2006)
 • Tapiolan päätökset (10.8.2006 ja 21.8.2006)
 • sähköpostiliikenteen Tapiolan ja minun välilläni
 • puhelinkeskusteluista syntyneet muistioni, jne.
 • pohdintojani siitä missä Tapiolan päätöksenteko näyttäisi menneen ns. "pieleen"
Sähköpostiliikenteemme tarkat ajankohdat ja Tapiolan edustajien sähköpostiosoitteet jätän näkyville - julkista tietoahan nekin ovat. Ja sitä paitsi - jos vaikka sinullakin olisi Tapiolaan asiaa.

Ota siis Espoon puoleen rohkeasti yhteyttä!

... mitä jätän pois?

Nämä jäävät minun tietooni:
 • peräänajajan ja Tapiolan syyttömäksi todenneen vastapuolen, siis HL:n koko nimi, tarkka osoite, henkilötunnus, ajoneuvon koko rekisteritunnus, puhelinnumero, jne.
 • jääköön myös minun tiedokseni kuljettajan vieressä istuneen puolison (auton omistaja) tiedot - tulkoon asianomaiset itse julkisuuteen, jos siltä tuntuu, Tapiolan asiakkaita kun ovat...
 • en sen koommin kerro (muuta kuin yleisluonteiseti) neuvotteluistani oikeusaputoimiston julkisen oikeusavustajan kanssa. Ollaanpas siinä asiassa varovaisia.
 • samoin 2.12.2006 puhelinkeskusteluni sisältö Inarin kihlakunnansyyttäjän kanssa jääköön yleisluonteiseksi - keskeneräinen asia kun on
 • vaimoni nimi ja muut henkilötiedot jätän myös pois, hän on tässä kertomuksessa vain "PM"
 • jätän pois sähköpostiviestien kopioista oman yksityisen sähköpostiosoitteeni, jota olen käyttänyt viestiliikenteessä mm. Tapiolan kanssa ja puhelinnumeroni myös
Muu materiaali onkin sitten vapaasti luettavissa ja kommentoitavissa.


Viereiset linkit?

Vasemmalla puolella on linkkilista, jonka avulla voit päiväkohtaisesti käydä tutkimassa, mitä tähän tapaukseen liittyvää kunakin päivänä tapahtui. Lista täydentyy, kun aika kuluu...


Palautelomake

Lisäsin sivuilleni myös palautelomakkeen ja toivon sinun kertovan kokemuksistasi - olivatpa ne mieluisia tai ei - mitä sinulla on ollut vakuutusyhtiöiden ja erityisesti vakuutusyhtiö Tapiolan kanssa.

Lisää palautteeseesi oma nimesi, osoitteesi ja yhteystietosi sekä jos haluat, että julkaisen sivuillani palautteesi, nimimerkkisi, jolla haluat kertoa tarinasi.
Ilmoita myös, jos haluat käyttää omaa nimeäsi (tällöin minun tulee varmistua, että nimesi takana on myös oikea henkilö).


Palautteesi julkaiseminen?

Julkaistavassa palautteessa toimin sensorina ja karsin yhtiöiden nimet ja muut yksilöivät tiedot pois. Arvon yhtiöiden nimiksi satunnaisen aakkosen, jota ei tule yhdistää mihinkään erityiseen vakuutusyhtiöön - esimerkiksi "T" ei satunnaisuudestaan johtuen tarkoita samaa kuin "Tapiola".


Minulleko kirjepostia?

En pyydä mitään lähettämään, mutta senkin voit tehdä, jos siltä tuntuu - ja luotat minuun.
Onkin omassa harkinnassasi, haluatko kertoa minulle kokemuksistasi kamppailuistasi vakuutusyhtiöiden, erityisesti Tapiolan kanssa.
Mahdolliset valokopiot asiakirjoista (joiden tulee olla kahden henkilön oikeaksi todistamia) ovat aina kiinnostavia ja jos haluat ne takaisin, liitä mukaan omalla nimelläsi ja riittävin postimerkein varustettu palautuskuori - muussa tapauksessa ne poistuvat aikanaan savupiipun kautta ulos.

Mikäli lähetät minulle kirjepostia (asiakirjojejn kopioita, valokuvia jne) ja haluat oman sanomasi julkaistavaksi (luonnollisesti omalla nimelläsi), meidän tulee neuvotella siitä erikseen, sillä minun on varmistuttava mm. asiakirjojen ja tapahtumien autenttisuudesta (julkaisijan vastuu).

Postitse lähettyjä tietoja en julkaise ilman lähettäjän lupaa.

En ole mikään Hannu Karpo - vaikka etunimikaimoja ja karvanaamoja ollaankin - mutta olen pirun sisuuntunut tästä touhusta ja kun tarpeeksi rassataan on aika puhua suu puhtaaksi ja panna silkkihanskat sivuun.

Siksi nämä julkiset terveiset Tapiolalle!


Kiitos.© 2006-08 Hannu Mikkonen
Kaamasentie 815
99870 Inari