Palautetta on tullut...

Julkaistavat palautteet

Tällä sivulla julkaisen lähettämäsi palautteen omaan sensuuriini ja aikatauluuni pohjautuen.
Pidätän itselläni vapauden jättää julkaisematta tai muokata minulle lähetettyjä viestejä niin, ettei niistä ole yksilöitävissä täsmällistä paikkaa, henkilöä, yhtiötä tai muutakaan näitä yksilöivää tietoa.

Palautetta on tullut ja lisää tulkoon!
"Ihminen ei elä leivästä vaan myös siitä mitä leivän päälle laitetaan ylähuulen lisäksi..."
Olen käynyt välillä tilapäisen tuntiopettajan toimessa ammatillisessa oppilaitoksessa, joten tämän palstan ylläpito on hieman ajastaan jäljessä.

Tämän tapauksen palaute | Lähettäjien omat kokemukset | Yleinen pohdinta


Palautetta on tullut runsaasti (tilanne 30.4.2007 lähes 700 kappaletta) ja niin kuin toki arvattavissa oli, joukossa oli sekä asiallista, että vyön alle menevää tavaraa. Se ilohan siinä nimettöämänä annettavassa palautteessa on, että voi roimia jos siltä tuntuu. Mutta voi myös purkaa itseään, jos siltä tuntuu. Nimettömässä palautteessa on (valitettavasti) se sama voia kuin nimettömässä yleisönosastokirjoituksessa - painoarvoa ei aina voi kovin antaa.

Muutama palautteen lähettäjä on lähestynyt minua (oletettavasti) omalla nimellään ja sähköpostiosoitteellaan, joten kiitos heille.Tähän tapaukseen liittyvä palaute...

Nimimerkki: Kurro
Vakuutusyhtiö: Pohjola
Viesti:"Tere! Olit raapustanu pitkän jutun ja vaikka en olekaan korkeastikoulutettu vaan teen tavallista työtä en olisi uskonu että vakyhtiössä on noin heikkolukuisia työntekijöitä niiden pitäisi ensin opetella sisälukutaitoa ja sitten vasta harrastaa asiakaspalvelua..."
Eipä siihen paljonkaan ole lisättävää. Hyvin on tiivistetty./HM


Nimimerkki: Olen turvallisella pohjalla
Vakuutusyhtiö: iff
Viesti:"V---u minkälaine firma. Onneksi vaihdoin jo!"
Minkä yhtiön valitset, on oma henkilökohtainen asiasi - myös vakuuttamisessa./HM


Nimimerkki:J-P
Viesti: Vakuutusyhtiö: Tapiola tällä hetkellä, mutta kilpailutus menossa
Viesti:"Hei, Toivottavasti teit valituksen päätöksessä mukana olleen valitusosoiteuksen mukaisesti, vakuutusyhtiön kanssa kinastelu on aika tuloksetonta. Varmasti lautakunnassa asia ratkaistaan fiksummalta pohjalta. Oma näkemykseni tapaturma-asioihin jonkin verran perehtyneenä on, että päätökset muuttuvat kohtalaisen usein viimeistään vakuutusoikeudessa."
Olet oikeassa, että tuntuu toivottomalta hakata päätään seinään vakuutusyhtiön kanssa. Lähetin syyskuussa lausuntopyynnön Liikennevahinkolautakuntaan ja täydensin sitä juuri joulun alla. Käsittelyajat noin 140 päivää, eli voisin olettaa maalis-huhtikuulla lausuntoa - Lv-lautakuntahan pyytää Tapiolalta lausuntoa esittämiini väitteisiin. Vakuutusoikeus ei ymmärtääkseni käsittele liikennevahinkoja./HM


Nimimerkki: Hirvipilli
Vakuutusyhtiö: Pohjola
Viesti:"Tsemppiä! Onko paino edes tippunu? Älä anna periksi, äläkä heitä veiviäs yhden tyh---n vakuutusyhtiön takia!"
Onkohan tässä edes kestävyyskilpailu kyseessä? Paino on kyllä pudonnut./HM


Nimimerkki: Hohoh
Vakuutusyhtiö: If...
Viesti:"V-----n äijä! Mene ja tutkituta se v-----n päänuppisi ensin ja ala sitten vasta v-----aan! Ja paa akkas sinne samaan tutkimukseen! V-----u, mikä paviaani!"
Värikästä on ja runsasta tämä suomenkieli!/HM


Nimimerkki: Mira
Vakuutusyhtiö: Tapiola
Viesti:"Olette tehneet ison työn asianne eteen. Toivon onnea ja menestystä tässä kamppailussa. Vaikka itse olenkin ollut tähän saakka tyytyväinen Tapiolan toimintaan, luettuani tarinanne, en ole lainkaan hämmästynyt voimakkaasta tuohtumuksestanne. Aion pohtia, olisiko vakuutusyhtiön vaihto paikallaan.
Pidän peukkuja, että kaikki menee Teidän kannaltanne hyvin! Toivottavasti jakstte ja näemme tämän tapauksen loppuratkaisun sivuillanne!"
On mukava nähdä, että on tyytyväisiäkin asiakkaita. Omalla kohdallani on ollut huonoa tuuria, otaksuisin?/HM


Nimimerkki: Pelureita?
Vakuutusyhtiö: A-Vakuutus
Viesti:"Ajan paljon ja ja joskus kolahtaa, milloin omat bonukset karisevat, milloin vastapuolen. Oppirahat joutuu maksamaan. Huolellinen juttusi lukeminen paljastaa aika selkeesti, että vakuutusyhtiösi halusi kokeilla kepillä jäätä ja haluaa nyt pelata aikaa. Ne kokeili kepillä jäätä siks, että jospa olisit antanut asian vaan olla, tyytyny nuoleen haavasi ja ehkä olisit vaan antanut itte Mersullesi leka- ja hitsliimaushoitoa sen tieliikenteeseen palauttamiseksi ja tilannu Ruttutukusta siihen uudet takavalot. Muutoinhan tuo on täysin tolkuton päätös, kun osapuolten ajokit olivat vielä samassa yhtiössä vakuutettu! Mitä kauemmin asia on ns. kesken, sitä enemmän yhtiösi säästää. Olet duunannut kasaan huikean sivuston ja yhden vain asian tiimoilta. P-----kele, mutta liero tempun ne sulle teki!"
Vaikea on ollut minunkin ymmärtää Tapiolan päätöksiä./HM


Nimimerkki: Viranomaistoimen merkitys
Vakuutusyhtiö: Tapiola
Viesti: "Mielenkiintoista!
Saan toimeentuloni lain tutkimisesta ja tulkitsemisesta ja tutustuttuani julkaisemaanne aineistoon, tuon esille muutamia mielestäni Teidän kannaltanne olennaisia seikkoja koskien 21.8.2006 yksikönjohtaja Rinteen allekirjoittaman päätöstä ja erityisesti sen toisen sivun kohtaa ´Viranomaistoimen merkitys´.

Korvauspäätöksen yleiset perusteet ovat virheellisiä johtuen mm. yksipuolisesta eri osapuolten lausumien tulkinnoista.

Lainaus 21.8.2006 korvauspäätöksestä (2.sivu):
´Rikosoikeudellinen viranomaisratkaisu syyllisyydestä ei ole vakuutusyhtiötä sitova (KKO 1962-II-2). Vakuutusyhtiön ratkaisu saattaa näin ollen poiketa viranomaisratkaisusta. Korvausratkaisujen perusteena käytetään oikeuden päätöstä siltä osin, kuin siinä on katsottu toteen näytetyksi tapahtumatiedot/olosuhteet (esim. nopeus, sijainti ajoradalla).Kun viranomainen (poliisi, syyttäjä, tuomioistuin) käsittelee liikennerikosjuttua, se ei ratkaise eikä saakaan ratkaista sitä, kenelle liikennevakuutuksesta on maksettava korvaus. Viranomainen ratkaisee tällöin vain, onko se, jolle rangaistusta vaaditaan, syyllistynyt ko. rikokseen.´

Tämä osoittaa Tapiolan äärimmäisen sitoutumisen nopeasti, vaikkakin ilmeisen perusteettomasti, tekemäänsä päätökseen, siis tiukkaa linjanvetoa. Vakuutusyhtiön päätöksen riippumattomuuden korostaminen oikeuslaitoksen päätöksestä on sangen intressanttia! Pyrittiinkö näin nujertamaan mahdollinen vastustuksenne? Näistä internet -sivuista päätellen siinä ei liene oikein hyvin onnistuttu?

1) korvausratkaisu ei olisi outo, jos molempien asianosaisten sekä Teidän asianomistajana antamat lausumat olisivat yhtäpitäviä ja edellä ajaneen tuottamuksellisuutta korostavia (Vanha tuomarin viisaus: ´Asianosaisena voit valehdella niin paljon kuin haluat, asianomistajana et...´) ja
2) jos vakuutusyhtiö olisi lausumia tasapuolisesti tulkinnut ja
2) jos poliisitutkinta olisi ollut korvauspäätöstä tehtäessä loppuun suoritettu, syyttäjä olisi ottanut asiaan oman kantansa syyttämisestä ja asia olisi vielä mahdollisesti käsitelty käräjäoikeudessa.
Nyt näin ei tapahtunut.

Kokonaisuutena korvauspäätöksen perustelut ovat kestämättömiä ja Viranomaistoimen merkitys -kohdan korostaminen on selkeä signaali omille puolustusasemille linnoittaumisesta.
Miksi? Sitä on Teidän perusteltua kysyä Tapiolalta.

Tapiolan kannalta asian uudelleenharkinnan tehnee hankalaksi se, että päätösten perusteet näyttäisivät (ainakin julkaisemanne aineiston perusteella) valikoituneen peräänajajaa suosiviksi ja perään ajettua syyllistäviksi. Näinhän myös sivuillanne toteatte. Länsimaisessa kulttuurissakin voidaan kokea ´kasvojen menetys´. Näin näyttäisi olevan tapahtumassa Tapiolalle.

Teidän kannaltanne asian tekee hankalaksi, että Tapiola sälyttää todistamisen taakan Teille. Pidän sitä outona menettelynä.

Lainaan tähän Teidänkin lainaamaanne KKO:n ratkaisua (KKO:2005:115):

´Todistustaakka vakuutuksenantajan korvausvelvollisuuden perustavan syy-yhteyden olemassaolosta on lähtökohtaisesti korvausta vaativalla. Vastapuolella ei ole vaatimuksen torjuakseen velvollisuutta osoittaa todellista syytä vahinkoon, vaikka käytännössä asetelma voi muodostua sellaiseksi, että kanteen torjuminen edellyttää vastanäyttöä...
Merkitystä on myös vakuutusoikeudellisilla periaatteilla, jotka tähtäävät vakuutustapahtumien yhdenmukaiseen käsittelyyn ja johdonmukaiseen korvauslinjaan.
´

Mikä oli Tapiolan motiivi?"

Niin, mikä se oli?/HM


Nimimerkki: Juhani Sulkava
Vakuutusyhtiö: Lähivakuutus
Viesti: "Moi!
Oliko Skodassa kruiseri, eli vakionopeussäädin? Ajan työmatkaa päivittäin 90 km /sivu. Lähes aina ajan kruiserilla ( myös Skoda). Olen huomannut, että nopeusrajoitusmerkin lähestyessä nostan varvasta vaikka se ei ole kaasulla eli auto jatkaa samaa vauhtia kunnes huomaan oho siinä taisi olla uusi rajoituskilpi. Näin käy varsinkin jos olen ajanut pidemmän rupeaman ilman muutoksia. Näinköhän tässäkin auto vain meni ja kuski ei huomannut että edellinen nosti jalan kaasulta ja nopeus putosi rajoituksen mukaiseksi jolloin se tuli perä edellä vastaan kuin seisoisi. Jarrutusjäljetkin puoltavat ko teoriaa. Olen kokeillut itsekin vastaavassa tilanteessa miten ABS toimii kuivallakin tiellä.
Terveisin
Jussi "Sulkava" entinen Pohjolan asiakas "
On totta, että vakionopeussäädin ajaa autoa säätimen mukaisilla asetuksilla. Myös taajamassa, ellei kuljettaja puutu säätimen komentoihin esim. jarrupoljinta kevyesti hipaisemalla, jolloin jarruvalojen vilahtaminen kytkee vakionopeussäätimen pois päältä.

Ikänsä (vm. 1998) ja moottorikokonsa (Skoda Felicia Combi) perusteella uskoisin, että peräänajaneessa autossa ei olisi ollut vakionopeussäädintä, sillä tuon koko- ja ikäluokan autoissa ei juurikaan niitä ollut. Eikä pienellä moottorilla varustettu auto olisi jaksanut pitää yllä tasaista nopetta loivassakaan vastamäessä tai navakassa vastatuulessa.

Vakionopeussäätimen puuttumista kuvastanee myös peräänajetun Mersun kuljettajan lausuma:
"Hidastin alamäessä (50 km/h alueella) nopeuttani pari kertaa kevyesti jarruttamalla ja vilkaisin vaistomaisesti taustapeiliini, jossa nopeuteni hidastuessa takaa tuleva ajoneuvo ´liikkui taustapeilissä vuoroon loitontuen ja lähentyen´..." (20.7.2006 linkkisivu).
Tämä viittaisi perään ajaneen nopeuden muutoksiin, jarruttamiseen ja kiihdyttämiseen; mahdollisesti luonnollisesta liikennerytmistä poikkeamiseen.../HM


Nimi: HS
Nimimerkki: Hatsaturian
Email: --
Vakuutusyhtiö: Pohjola
Viesti: Vitsit mimmonen firma! minkälaisilla pohjilla tapiolaan pääsee hommiin? Voiskohan sinne hakea tarkastajax tai jotain?
Aina kannattaa koettaa onneaan ja lähettää työhakemus!/HM


Nimimerkki: Monoa
Vakuutusyhtiö: Tappiola
Viesti: Pidä lippu korkeella, kyllä ne taipuu, mutta nyt niitä vituttaa, eikä niillä oo selkärankaa myöntää mählinneensä!
Hyvät sivut!
Kiitos reippaasta kannustuksesta. Ja kiitos palautteestasi, sillä synkimpäänkin vakuutustapahtumaan voi sisältyä kultareunus - se ei vaan ole näkyvissä. Tai jos on, se on Espoossa :-)/HM


Nimi: Nimimerkki: autoton
Vakuutusyhtiö: Tapiola
Viesti: mullei oo autoo, joten en voi sanoo mitää autoiliana, mut ihmisenä voin vaan sanoo, että kusisen tempun ne teki sulle ja kyllä muakin vituttas. mun täytyy kans vissiin harkita yhtiön vaihtoo tai ainakin kilpailutusta.
Niin, kyllä vakuutusyhtiön valinnassakin on vaihtoehtoja ja kilpailuttaminen kannattaa aina. Itse olen (tätä Mersua lukuunottamatta) ollut Lapinmäentien Pohjola -sinipääomalinnakkeen asiakas jo vuosikymmeniä. Eikä ole tarvinnut katua./HM


Nimi: JH
Nimimerkki: janehellen
Vakuutusyhtiö: A-vakuutus
Viesti: Hei!
Otan osaa kamppailuusi suuryhtiötä vastaan, eli olen hengessä mukana.
Muista syödä hyvin, liikkua tarpeeksi ja välillä tehdä syvähengityksiä, ettei tuoni vie.
Winkki: voitko lisätä sivuillesi äänestystoiminnon, eli olisi mukava nähdä grafiikkana, miten sivuillasi vierailevat kokevat tilanteen. Todennäköisesti yhtiö T. kokisi 100-0 tappion.
terv. JH
Kiitos osanotosta. Pakkanen puree pahasti, ei nyt oikein mieli tee ulkoiluun. Harkitsen tuota "äänestyskonetta" - ehkäpä ensi viikolla onkin jo käytössä. Kiitos tästä winkistä!/HM


Nimimerkki: simovitsh simonen
Email: georgewflush@yahoo.com
Vakuutusyhtiö: IF
Viesti: Kantsiskohan nyt antaa hiukan Tapiolan aaltojen tasottua, sillä siellä voi olla v-käyrä huipussaan, kun menit paljastamaan niiden sählingit. Tosin tais olla ainoo tie. Uskomattoman kovapäistä porukkaa hommaa.
Varo kuitenki, sillä siellä Espoon päämajassa on saletisti enemmän lakimiehiä liituraidoissaan, kuin sulla ja ne liituraitaheput tai -miisut voi pistää sut matalaksi asiakkaiden rahoilla. Ole varovainen ;-)
Niin. Tilanteen rauhoittaminen on yksi näkökanta asiaan ja ehkäpä varteenotettavakin. Hiljaisia ovat olleet Tapiolan suunnasta yhteydenotot. Vain yksi ilmoitus sähköpostini vastaanottamisesta viimeisen kuukauden aikana.


Nimimerkki: Portos
Vakuutusyhtiö: Pohjola
Viesti:
"Hei!

Mielenkiintoinen sivusto!

MUTTA, suosittelisin hieman tiivistämistä tuohon dataan, ja varsinkin niiden kaikkein olennaisimpien asioiden tuomista selvemmin esille. Nyt tuosta tulee hyvin raskasta luettavaa. Eli asiasta saa olla tuohtunut, mutta ilmaisua kannattaisi ehdottmasti tiivistää, jolloin useampi ihminen jaksaisi lukea jutun läpi.

Tulee myös mieleen, että tuo kirjoittamasi kirje sille pääjohtajalle tms. oli myös aika pitkätahoinen - pomot kun ei yleensä jaksa lukea kovin pitkiä juttuja (tämä ihan oma kokemus), niin se voi jäädä sitten lukematta kokonaan.

Mutta ei muuta kuin onnea vastaisuuden varalle. Ei muuta kuin oikeuteen vaan. Varsinkin jos on oikeusturvavakuutus.

Terv.
Portos

PS. Mitä haittaa sinulle siitä voi olla, että annat kuvat Tapiolalle nähtäväksi. Jos he tekevät niistä sinulle haitallisen tulkinnan, niin eihän se nyt enää voi mitään muuttaa, mutta he voivat tehdä asian myös toiseen suuntaan... mistä olisi sinulle etua."

PPS. Ja kaiken tämän kirjoitin sinulle ihan hyvällä tahdolla ja ajatuksella, että olet oikealla asialla.
Hmmm....
Nimimerkki Portos napauttaa naulankantaan, kuin whiplash peräänajetun päänuppiin....
Teen lähiviikkoina sivuistani uuden, lyhennetyn ja ehkä hieman vähemmän näilläkin sivuilla usein mainitun yhtiön toimia suomivan, mutta samalla tarkempi sisältöisen version. Tarkastelen erityisellä huolella sitä "seinäänpysähtymistä, jarrujen hirttämistä" peräänajetun kannalta - ratkaisu löytyi Newtonin laeista ja jo julkaisemastani materiaalista. Kiteytän sen on vielä muutamaksi selventäväksi kuvaksi. Niin ja julkaisen sensuroimattoman kuvamateriaalin...

(Laskelmieni mukaan peräänajettu kuuli törmäyksestä aiheutuneen rysäyksen noin 8 millisekuntia sen jälkeen kun Skoda iskeytyi MB:n takapuskuriin. Rysäyksen kantauduttua peräänajetun korviin, hänen päänsä oli jo ensin iskeydyttyään niskatukeen singahtanut eteenpäin ja lähellä whiplashin pahinta vaihetta eli tempautumista takaisin taaksepäin.
Tällä haavaa työtilanne estää isomman viilaamisen.


Sivun yläosaanPalautteen lähettäjien omia kokemuksia...

Nimimerkki: Viira
Vakuutusyhtiö: -
Viesti: "Mulla oli samantapainen kärhämä erään vakuutusyhtiön kanssa vuosia sitten, mutta sitten asia lopulta ratkesi kannaltani järkevällä tavalla. Lycka till..."
Kunpa vakuutusasioissa ei tarvitsisikaan luottaa onneen, vaan tasapuolisiin ratkaisuihin! Maantiellä tarvitaan kyllä onneakin./HM


Nimimerkki: Göran P.
Vakuutusyhtiö: If (nyförtiden)
Viesti: "Tjänare! Ja hade också en olycka för mera än 15 år sedan och det tog nästan tre år, innan försäkringsbolaget X (namnet bortlämnat, men firman gick till konkurs, so du kan gissa fritt!) betalade mig ersättningar och de var med räntan! Jag hoppas (och tror) att det går bra med dig! Hejssan, GP."
Kiitos, sitä samaa toivon itsekin. Tack./HM


Sivun yläosaanPalautteen lähettäjien yleistä pohdintaa...

Nimimerkki: Miettinen
Vakuutusyhtiö: Pohjola
Viesti: "Kyll mää olen kans monest pohtinu vakuutusyhtiöiren moraalia, niikö itsekkin näil sivuillas olet pohtinu. Mun mielest vakuutustoiminnalla ei välttämättä ole MITÄÄN tekemistä moraalin kannalt! Mist moraalista vois olla kyse, kun kuitenkki vakuuttaminenkin on pelkkää bisnestä ja tuloksentekoa? Ainoo voittaja koko touhus on ain vakuutusyhtiö - jos ulosmaksu kasva liian suuriks, vakuutusmaksut nouseva. Ja sen lystin maksa vakuutuksenottaja! Siin sit on miettimist"
Mitä on oikeastaan moraali?/HM


Nimimerkki: ahah!
Vakuutusyhtiö: Lähivakuutus
Viesti: "Monikohan viitsii nähdä vaivaa tai jaksaa yrittää oikoa vakuutusyhtiöiden tyhmiä päätöksiä? Ja jos muutaman satasen tai parin tonnin vahingonkorvauksesta täytyy tapella kymppitonnin edestä, niin aivan tolkutonta hommaa se on."
Lienemme samaa mieltä? Moni on varmaan lukenut Cervantesin Don Quijoten ja hänen uskollisen ystävänsä Sancho Panzan tarinan.../HM


Nimimerkki: Daimler
Vakuutusyhtiö: lähivakuutus
Viesti:
"Tervetuloa http://www.mese.fi sivustolle.Mese.fi on suomalainen, avoin keskustelupalsta sielukkaiden autojen ja hurtin huumorin ystäville. Vaikka valtaosa käyttäjistämme on Mersuihmisiä, emme missään nimessä ole tiukan merkkirajoitteisia. Joukossamme on tilaa on tilaa myös Sinulle, autojen ja autoilun ohella sana on vapaa mitä moninaisimmista elämän ilmiöistä."
Olenpa vieraillut itsekin monet kerrat Mese -sivuilla. Suosittelen niin Mersun kuin muidenkin ajokkien omistajille... Niin ja olipas hauska seurata sitä Ladan matkaa ristiin rastiin Suomessa ja käyntiä Nordkapin porteilla talvipimeydessä! Hieno juttu!/HM

Sivun yläosaan© 2006-08 Hannu Mikkonen
Kaamasentie 815
99870 Inari